2015/ 2016- os tanév

 

 

Az első félévben nagyon sok színvonalas rendezvényen vettek részt tanulóink.

Fontos feladat a gyerekek ügyességének, szépérzékének, fantáziájának, kézügyességének, munkához való hozzáállásuknak a fejlesztése. Ezt szem előtt tartva szerveztünk a diákjainknak különféle programokat, és számos pályázatba is bekapcsolódtunk.

Megvalósított feladatok:

-         A magyar népmese napja: Városi könyvtárban a Holle anyó mesejátékot hallgatták meg a gyerekek és a mese eljátszásában is aktív szerepet             töltöttek be.

-         Zene világnapja alkalmából rendhagyó énekórán vettünk részt a Református Általános Iskolában ( Figula János előadása)

-         Magyar Diáksport Napja- Koloska völgyben sportolt az egész iskola

-         Reformkori szavalóversenyen két tanulónk részt vett

-         Az állatok világnapjára játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek.

-         Október 6-án, a felsős diákok az aradi vértanúk városi megemlékezésen vettek részt.

-         A Fut a Füred című programban Takács Ádám, Lakatos Márk, Vadász Patrik, Horváth Martin, Kiss Dominik tanulók vettek részt.

-         Az október 23-ai megemlékezést a felső tagozatos diákok tartották, mely magas színvonalú volt.

-         Nyílt nap volt az alsó tagozaton

-         Egészségnapon is részt vettek tanulóink.  Sokrétű előadásokat hallgattak meg és aktív programokon vettek részt a gyerekek, többek között             kipróbálhatták a jógát, a lovaglást, megismerkedtek az erdő életével, valamint játékos kvíz feladatokat oldottak meg.

-         A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében barlangi Mikulás programon vettek részt gyermekeink, ennek kapcsán rajzpályázatba is             bekapcsolódtunk.

-         Bogárkiállításra mentünk Veszprémbe.

-         Főiskolai hallgató végezte iskolánkban gyakorlatát

-         Hüllőkiállítást látogattunk meg a Református Általános Iskolában.

-         Nagy öröm volt a diákok körében, hogy iskolánkba ellátogatott a Mikulás. Dr. Szalai Gábor képviselő úr jóvoltából csomagot is kaptak a gyermekek.

-         A „Mézes reggeli” programon is részt vettünk. Érdekes előadást hallgathattunk meg a méhek életéről.

-         Az Arácsi Népházban iskolánk tanulói adták elő a karácsonyi ünnepi műsort, amely nagyon magas színvonalú, meghitt és sikeres volt.

-         Két tanuló benevezett az Olvasni jó! olvasó pályázatba.

-         Képzőművészeti pályázatok szempontjából különösen sikeres félévet zárhattunk, mivel:

           > az Erdők hete országos pályázaton első helyezettek lettünk. Jutalmul három gyermekünk egy napos budapesti programon vehetett rész,

           >  a Magyar Közút „Álomút” rajzpályázatába is bekapcsolódtunk. Két tanulónk alkotása bejutott az 50 legjobb közé,

           > a „Sajátosan nagyszerű” pályázaton is részt vettünk.

           > a Gárdonyi teaház és a Tropicarium által szervezett rajzpályázaton indultunk, amire a pedagógusok verses mesét írtak a Balaton élővilágáról, a diákok                 pedig a versekhez illusztrációkat készítettek. Mindebből mesekönyvet fűztünk. A pályázati munkánk második helyezést érdemelt ki, melynek nyomán                 ingyenes tropicariumi látogatáson vehet részt iskolánk.

-         Iskolánk elnyerte az idei tanévben az Ökoiskola címet!

 

-         Farsang: A farsangunkat két cukrászda is támogatta, az Arácsi cukrászda és Bergmann Ernő cukrász úr.

-         Március 15-ei ünnepséget a 4. 5. és 7. osztályos tanulók adták.

-         Húsvétváró délutánt szerveztünk a gyerekeknek, ahol játékos foglalkozáson vehettek részt.

-         Víz világnapja alkalmából a Vitorlázeumot látogattuk meg.

-         Füred-köszöntő: Három diákunk a Füred-köszöntőn is szerepelt. Csereklyei Szabolcs 4. osztályos tanuló kapott jutalmat, Gál Márton 5. osztályos tanuló pedig III. helyezést ért el.

-         Magyar nyelv hetéről megemlékeztünk játékos formában, ahol nem csak a diákok, hanem a pedagógusok is elmondták kedvenc versüket, felolvasták kedvenc történetüket.

-         Hagyományainkhoz híven szívszorító anyák napi ünnepséget tartottunk.

-         A madarak és fák napja is kellemes hangulatban telt.

-         A tavasz folyamán a Lóczy-barlangba sétáltunk fel, ahol egy interaktív programbon vehettek részt tanulóink, mely a denevérek életéről szólt.

-         Idén is színházi- és bábelőadásokon is jártak diákjaink.

-         Minden évben csatlakozunk a Somvirág képzőművészeti pályázathoz, melyet az Eötvös Loránd Általános Iskola szervez. Az idei tanévben különdíjasunk lett Horváth Martin 5. osztályos tanuló, III. helyezett pedig Csereklyei Szabolcs 4. osztályos tanuló.

-         A Városi Könyvtár munkatársai felkérték iskolánkat, hogy a IV. Füredi Kis Könyvfesztivál programján szerepeljenek tanulóink. Itt Fekete István versét szavalta Kántás Zsófia és Gál Márton 5. osztályos tanulóink.

-         A Tempevölgy rajzpályázatba is bekapcsolódtunk. Kulics Nikolett 7. osztályos tanuló, Kántás Zsófia 5. osztályos tanuló munkáját tudtuk beküldeni.

-         Egy berettyóújfalui iskola képzőművészeti pályázatához is csatlakoztunk, véleményünk szerint igényes, színvonalas műalkotásokat hoztak létre gyermekeink „Népmesék világa” témában. Ezen részt vettek: Takács Ádám, Csereklyei Szabolcs, Kulics Nikolett, Kramarics Zoltán, Kántás Zsófia, Márton Noémi, Kiss Dominik.

-         A második félévben is folytattuk az Olvasni jó! pályázatot, melybe Kántás Zsófia, Gál Márton kapcsolódott be ismét. Nem kaptunk külön eredményt, de mégis érdemes volt részt venni rajta, mert a gyerekek nagyon lelkesek voltak és szerették! 

-         Happy hét: A program célja az egészséges életmódra nevelés, a tiszta víz fogyasztásának előnyeinek megértetése játékos feladatokon keresztül valósult meg.

-         Idei osztálykirándulásaink: Az alsó tagozatos gyerekek egy napos kiránduláson vettek részt Zircen, a felsősök pedig Vászolyon, a Gádor táborban töltöttek el két napot.

-         Fekete István napon vettek részt diákjaink, ahol játékos totót töltöttek ki, keresztrejtvényt fejtettek, barkácsoltak, és sportvetélkedőt játszottak.

-         Egy emlékezetes ballagási ünnepséget szerveztünk búcsúzó nyolcadikos diákunknak.