Boldogságórák Magyarországon

 

Intézményünk, a Balatonfüredi Fekete István Speciális Általános Iskola két összevont tanulócsoportja (2.3.4. valamint 7.8. osztály) csatlakozott a Jobb Veled a világ Boldogságóra programhoz.

A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a Személyiség- és Klinikai Pszichológiai tanszék professor emeritusa.

A programban részt vevő pedagógusok: Szalainé Tóth Éva

                                                                 Litkey Eszter

                                                                 Hajdúné Babos Katalin

A pedagógusok vállalják 10 hónapon át a Boldogságprogram ajánlott anyagainak felhasználásával a két tanulócsoport pozitív gondolkodásra nevelését. Vállalják, hogy minden hónapban az adott témában tanórákat tartanak, az elkészült anyagokat feltöltik a kért internetes oldalra, és igyekeznek a 10 hónapon keresztül a pozitív megoldási technikákat alkalmazni, illetve alkalmaztatni a diákokkal.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

A Boldog Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Nem a tudás terhére dolgoztuk ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák az iskolai oktatásban.

Hiszünk benne, hogy ennek a programnak a hatására mindannyiunk stresszoldó képessége javul, és kiegyensúlyozottabbak, aktívabbak leszünk, testileg és lelkileg pozitív változáson megyünk keresztül.

(forrás: Jobb veled a világ – Boldogságóra Program, https://boldogiskola.hu/

dátum: 2018. szeptember 10.)

Bővebb információ az alábbi linken érhető el:  https://boldogiskola.hu/